METEO în Băhrinești


Prima pagină  »  Primar

Primar

E femeie şi se implică în procesul decizional! Primarul satului Băhrineşti a realizat proiecte în valoare de peste 7 mln de lei

Grijile cotidiene, teama că nu sunt destul de pregătite, dar şi faptul căsoţii nu le permit să se afirme, ţin multe femei din Moldova departe de procesul decizional, atât la nivel central, cât şi local. O confirmă datele studiului realizat de Centrul de Investigaţii "CBS-AXA", la comanda Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare.

Feodosia Bunescu este omul care face lucruri concrete, afirmă locuitorii satului Băhrineşti. Mai mult de zece ani a realizat proiecte – cu implicarea femeilor şi bărbaţilor din localitate – în valoare de 7 milioane 400 de mii de lei. O parte dintre acestea sunt încă în derulare. 

"Dacă în prezent implementăm 14 proiecte, în fiecare zi apar câteva proiecte majore. Consider că dacă pot face un lucru, nu pot şi nu am dreptul să nu-l fac", a menţionat Feodosia Bunescu, primarul satului Băhrineşti.

A renovat şcoala din localitate, a conectat la reţeaua de gaze naturale grădiniţa şi alte 174 de familii. De asemenea, a construit sistemul de alimentare cu apă şi canalizare la Centrul medicilor de familie. Mai mult,locuitorii din Băhrineşti au posibilitatea să exercite, prin rotaţie, funcţia de primar.

Primarul are încă multe planuri. Şi-a propus să asigure accesul la Internet în spaţiile publice, să monteze cazane pe bază de biomasă la Centrul cultural comunitar, să amelioreze spaţiile forestiere şi pajiştile din sat. 

"În preajma alegerilor locale din 2011, când am sărbători ziua mea de naştere unul din enunţurile spuse de copiii mei, era ca să nu câştig la alegeri", a afirmat oficialul.

Feodosia Bunescu a fost aleasă primar al localităţii în anul 2007.

 


Prima pagină  »  Primar
Ultimele noutăţi
13.07.2022
Licitaţie publică
13.07.2022
Deschiderea sezonului sportiv 2022
11.05.2021
9 mai Ziua Victoriei
16.04.2021
ATENTIE!!!!!!!!!!! CONCURS
08.07.2019
REGULAMENTUL PRIVIND ORGANIZAREA ȘI DESFĂȘURĂREA ACTIVITĂŢII DE COMERŢ ȘI DE PRESTARE A SERVICILOR PE TERITORIUL SATULUI BĂHRINEȘTIBĂHRINEŞTI ÎN IMAGINI
Vezi galeria foto
© 2024 Primăria Băhrinești, raionul Florești Republica Moldova
Toate drepturile rezervate
Developed by WebDesign.md
PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 5021   Total ieri: 19   Total azi: 15